40-årsdagen

Tittelen kan varieres mellom 40- og 50-årsdagen alt etter som det passer med alderen for hovedpersonen Kjell-Oscar.

Handlingen er spunnet rundt feiringen av en rund fødselsdag som etter hvert kjører helt av sporet. Noen av gjestene kommer for sent, andre kikker for dypt i flaskene. Det er jo sånt som kan skje på sånne dager, - verre er det at noen vil forsøke å leke Kirsten Giftekniv og har lagt skumle planer med skumle personer.

Spillet foregår i et kjøkken i forbindelse med et selskapslokale. Framme til høyre er en dør som leder ut til en mellomgang med toalett og videre utgang til parkeringsplassen. Bak på venstre side er en dør som fører til en mellomgang og videre inn til selskapslokalet. Det bør være et vindu som aktørene kan bruke til å se ut hva som foregår på parkeringsplassen. Dette vinduet kan plasseres et eller annet sted i bakveggen eller være et fiktivt vindu i front av scenen.

På scenen må der ellers være en komfyr med tilhørende benk hvor Ingebjørg kan arbeide mens hun koker risengrynsgrøt og lager riskrem og kirsebærsaus. Det må være en anretningsbenk der Oda kan gjøre i stand flasker og glass og annet som hun skal bære inn og ut fra festlokalet etter hvert. Det bør også være et bord og noen stoler som de besøkende på kjøkkenet kan bruke etter hvert.

75 min Målgruppe: U/V Publikum: U/V

Detaljer

Roller

  • 5 Menn
  • 6 Kvinner
  • 0 Barn

Merknad

Farse.
1 dekorasjon, 2 akter. 11 roller som kan spilles av 5 eller 6 menn og 5 eller 6 kvinner. Rollen som cateringleverandør kan spilles av en mann eller kvinne. I dette manus heter personen Leonora.