• Juleteater

  Her finner du en oversikt over manus med juletema, både med og uten musikk, for ulike målgrupper. Finn et kort manus som dere kan jobbe med før jul – eller legg større planer i god tid før neste julesesong!

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Ønskebrønnen

  «Ønskebrønnen» er en nyskrevet familiemusikal av Hanne Solveig Kvislen. Her møter vi troll, hekser og dyr i en magisk fortelling.

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth/Teaterlaget i BUL Oslo

  Nye manus i Dramas

  Få en oversikt over noen av de nyeste manusene i Dramas. Musikkteater tilpasset barn og unge, monologer, farser, familiedrama, en yogakrig, og mange teaterstykker om jul – enten den er Lindgrensk, magisk eller trøblete. Her finner du maurmusikalen «TUA – en reise ned i gresset og ut av rekka», «Trøbbel i Camelot», «Halloween på Kråkeslottet» og «Juleskurken».

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Elise i trollenes verden

  «Elise i Trollenes Verden» er en nyskrevet familiemusikal med humor, sang og dans, og med klimautfordringer som gjennomgående tema.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Trøbbel i Camelot

  «Trøbbel i Camelot» er en nyskrevet musikal basert på legendene om kong Arthur av Camelot. Her møter vi hekser, drager og trollmenn i en magisk fortelling med humor, sang og dans!

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Robin Hood redder England

  «Robin Hood redder England» er en nyskrevet musikal basert på legendene om Robin Hood. Forfattere er Torgeir Kristiansen og Hanne Solveig Kvislen, og sistnevnte har også komponert musikken.

  Les mer »
 • Korona – endringer, tiltak og kompensasjon

  Mange teaterforestillinger må utsettes eller avlyses på grunn av korona-situasjonen. Gi Dramas beskjed om endringene, så hjelper vi dere! Her er også lenker til koronatips til dere som starter opp igjen med amatørteateraktiviteten i disse dager.

  Les mer »
 • Foto: Kristian Jacobsen, Stavanger Aftenblad. Ida Kristine Slettbakk i front, Maya Aurora Brattebråten og Malin Hove i bakgrunnen, fra Merkur skoleteaters forestilling i februar 2020.

  Nytt manus: Adapsjon av Tsjekhov

  «Søstre av kirsebærhagen» er en adapsjon av «Kirsebærhaven», med elementer fra andre tekster av Anton Tsjekhov. Stykket handler om seks venninner som får satt sitt vennskap på prøve når de brått må forholde seg til noen vanskelige avgjørelser.

  Les mer »
 • Logo: Kulturrom

  Nye tildelinger fra utstyrsordningen Kulturrom

  Kulturrom har annonsert årets første tildelinger: Over 20 millioner fordelt på 109 søknader! Flere gode prosjekter fra amatørteaterfeltet får tilskudd til bygg, akustikk, fremføringsutstyr og øvingsutstyr. Ikke glem neste søknadsfrist 2. mars!

  Les mer »
 • Kulturrådet

  Korona-kompensasjon til kulturfeltet

  På grunn av koronakrisen på kulturfeltet har Kulturrådet fått i oppgave å forvalte en ny kompensasjonsordning på 300 millioner kroner som målrettes mot kultursektoren.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth og Teaterlaget i BUL Oslo

  Nye manus – «De tre små griser» med og uten jul

  Dette er en forestilling basert på det tradisjonelle eventyret om de tre små griser som skal bygge seg hus av strå, kvist og stein. Dere kan velge mellom juleversjonen «De tre små julegriser» eller utgaven som passer ellers i året. En musikal pakket med humor, sang og dans!

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth / Teaterlaget BUL i Oslo

  Nytt manus – Vinter i Lønneberget

  En ny julefortelling om Emil i Lønneberget er nå tilgjengelig på norsk. Bestill manuset til gjennomlesning fra Dramas!

  Les mer »
 • Juleskurken-logo fra WonderWorks

  Nytt manus – Juleskurken!

  Dramas har fått inn manuset til «Juleskurken» (aka «Jakten på juleskurken»), en helaftens julemusikal for hele familien. «Juleskurken» har vært fremført på Drammens Teater annet hvert år siden 2000. Kanskje dette er julestykket for din teatergruppe?

  Les mer »
 • Musikalen «Nine» (Nordiska ApS)

  Broadwaymusikal om Federico Fellini

  Musikalen «Nine» baserer seg løst på regissør og filmskaper Federico Fellinis liv, og særlig hans store interesse for kvinner. Her serveres frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

  Les mer »
 • Tilskuddsordninger til amatørteater fra Kulturrådet

  Det var søknadsfrist 3. mars for tilskuddsordningen «amatørteateraktivitet i grupper». Hos Kulturrådet kan du lese hvem som fikk tilskudd i denne omgang. Nå kan dere forberede dere til neste søknad som har frist i september.

  Les mer »
 • Forny abonnementet hos Dramas

  Abonnementet hos Dramas utløper automatisk etter 12 måneder. Administrator kan fornye det på Min side når dere selv ønsker.

  Les mer »
 • Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS) er nyskrevet dramatikk for ungdom, fremført av ungdom. Dyktige, unge teatergrupper fra hele landet fremførte i mai 2019 sine forestillinger på Det Norske Teatret, på den nasjonale festivalen som avsluttet 8. runde av DUS. Her finner du manusene.

  Les mer »
 • Teateralliansen blir Dramas

  På et ekstraordinært årsmøte 30. oktober 2019 vedtok medlemmene i Teateralliansen å endre navn fra Teateralliansen til Dramas, og samtidig endre vedtektene slik at de utelukkende omfatter virksomheten til Dramas.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth / Teaterlaget BUL i Oslo

  Dialogmøte om Dramas

  Dramas og Teateralliansen inviterer amatørteaterfeltet til et dialogmøte om manus- og rettighetstjenesten Dramas 15. oktober. Vi ønsker innspill både fra dere som bruker Dramas for å skaffe manus og rettigheter til amatørteater eller skole, og fra dere som skriver manusene – rettighetshaverne.

  Les mer »
 • Shrek The Musical (Music Theatre International)

  Shrek på norsk – nå også juniorutgaven

  «Shrek The Musical» har begeistret anmeldere og publikum siden norgespremieren i 2017. Nå har Dramas både lang- og kortversjonen av den norske oversettelsen!

  Les mer »
 • Manus av Arne Lygre

  De poetiske manustitlene hans nærmer seg og viker tilbake, som havet selv. Brått evig. Dager under. Ingenting av meg. Jeg forsvinner. La deg være. Mann uten hensikt. Skygge av en gutt. Mamma og meg og menn. Så stillhet. Meg nær. Du finner dem her, hos Dramas. Les!

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth (Teaterlaget i Oslo BUL)

  Manustips kvinnedag

  Feir kvinnedagen med et manus! Manussamlinga til Dramas er full av sterke kvinner. Skriv «kjønnsrolle», «kvinnfolk» eller rett og slett «kvinne» i søkefeltet på dramas.no, så finner du et interessant (og kanskje overraskende) utvalg av teater- og kvinnehistorie.

  Les mer »
 • Dramas har nytt system

  Vi fikk nytt system den 27. august 2018, og må be alle dere som bruker Dramas om å registrere dere på nytt. For søknader sendt etter denne datoen vil både kontrakter og billettregnskap bli håndtert på nett.

  Les mer »
 • Dario Fo og Franca Rame

  Dario Fo og Franca Rame var gift med hverandre og skrev blant annet politiske farser og kvinnemonologer. For tida er det disse tre norske oversettelsene som er tilgjengelige.

  Les mer »
 • Klaus Hagerup og Nils Utsi

  Klaus Hagerup og Nils Utsi var begge med på å starte Hålogaland Teater på 70-tallet. Her er noen av teatermanusene de har bidratt til.

  Les mer »
 • Dracula The Musical (Music Theatre International Europe)

  Dracula The Musical

  Vampyrklassiker i musikalform – nå på norsk! Musikalen «Dracula» vil trollbinde publikum med sin sterke historie, mørke stemning og gotiske kostymer.

  Les mer »
 • Skedsmo Amatørteater, mars 2017. Foto: Anne Merete Rodem

  Ny musikalutgave av «Peter Pan»

  «Peter Pan» har gledet barn i over 100 år. Denne nye musikalversjonen (Stiles&Drewe) er trofast mot historien vi alle kjenner, og samtidig et spektakulært eventyr, perfekt for hele familien.

  Les mer »
 • Design: Tine Svae for Nesodden Teaterfabrikk

  Nyskrevet musikal fra Nesodden Teaterfabrikk

  Nå kan du bestille manuset til «Jakten på sølvet» – en undervannsmusikal for hele familien! Forestillingen har humor, spenning, fin musikk og reker med attitude. Mulighet for 20-60 roller og kul koreografi!

  Les mer »
 • Logo «Our House»: Music Theatre International (MTI) Europe

  Madness-musikalen «Our House» på norsk

  Ungdomsmusikal der musikken til den legendariske ska-/popgruppa Madness akkompagnerer historien om hvordan 16-årige Joes valg kan føre livet hans i to ulike retninger. Mulighet for mange statister!

  Les mer »
 • «Avslag!?» Illustrasjonsfoto, fotograf: Terje Svindseth, Teaterlaget i BUL Oslo

  Begrenset fremføring av Egner-stykker

  Det kan være begrenset adgang til å sette opp de populære stykkene til Thorbjørn Egner og Christian Hartmann.

  Les mer »
 • Pippi Langstrømpe ikke tilgjengelig

  Stykkene om Pippi er dessverre ikke tilgjengelige for norske amatørgrupper nå. Dette skyldes en profesjonell opsjon ut 2020.

  Les mer »
 • «Cats» ikke tilgjengelig

  Amatører vil dessverre ikke få fremføre den populære musikalen «Cats» før tidligst 2020.

  Les mer »
 • «Løvenes konge» er ikke tilgjengelig i Norge

  Rettighetene til å fremføre Disney-musikalen «Løvenes konge» er ikke tilgjengelige for norske amatørteatre.

  Les mer »
 • Tor Åge Bringsværd i Dramas

  Det er med glede vi kan melde at Tor Åge Bringsværds teaterstykker igjen er tilgjengelige i Dramas. Blant disse finner du «Balladen om Robin Hood og Richard Løvehjerte», «Den himmelske stresskoffert» og «Alice lengter tilbake», et gjensyn med Alice i Eventyrland.

  Les mer »
 • Hva regnes som en offentlig forestilling?

  En forestilling regnes som offentlig hvis den er åpen for publikum, enten det kreves inngangspenger eller ikke. Det betyr at teatergruppa må søke om fremføringsrett.

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth

  Brukerundersøkelse 2016

  I 2016 ble det gjennomført en brukerundersøkelse om Dramas. Se noen av resultatene her.

  Les mer »