• Musikalen «Nine» (Nordiska ApS)

  Broadwaymusikal om Federico Fellini

  Musikalen «Nine» baserer seg løst på regissør og filmskaper Federico Fellinis liv, og særlig hans store interesse for kvinner. Her serveres frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth/Teaterlaget i BUL Oslo

  Nye manus i Dramas

  Her finner du de nyeste manusene som Dramas har fått inn. Her er scenetekster til barne- og ungdomsteater, norsk og oversatt drama for voksne – og flere nye musikkteaterverk, for eksempel «Alice – veien blir til mens du går deg vill», «Beatles» og «Juleskurken». Bestill manus til lesning i dag!

  Les mer »
 • Tilskuddsordninger til amatørteater fra Kulturrådet

  Ikke glem søknadsfrist 3. mars for tilskuddsordningen «amatørteateraktivitet i grupper». Søknaden er det Kulturrådet som skal ha.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth/Teaterlaget i BUL OSLO

  Utstyrsordningen Kulturrom - også for amatørteater

  Visste du at Kulturrom (tidl. Musikkutstyrsordningen) er utvidet til å omfatte scenekunst og amatørteater? Neste frist for å søke tilskudd er 2. mars 2020 kl 13:00. I tillegg har de en prøveordning der dere kan søke om tilskudd til leie av utstyr.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth / Teaterlaget BUL i Oslo

  Forny abonnementet hos Dramas

  Abonnementet hos Dramas utløper automatisk etter 12 måneder. Administrator kan fornye det på Min side når dere selv ønsker.

  Les mer »
 • Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS) er nyskrevet dramatikk for ungdom, fremført av ungdom. Dyktige, unge teatergrupper fra hele landet fremførte i mai 2019 sine forestillinger på Det Norske Teatret, på den nasjonale festivalen som avsluttet 8. runde av DUS. Her finner du manusene.

  Les mer »
 • Teateralliansen blir Dramas

  På et ekstraordinært årsmøte 30. oktober 2019 vedtok medlemmene i Teateralliansen å endre navn fra Teateralliansen til Dramas, og samtidig endre vedtektene slik at de utelukkende omfatter virksomheten til Dramas.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth / Teaterlaget BUL i Oslo

  Dialogmøte om Dramas

  Dramas og Teateralliansen inviterer amatørteaterfeltet til et dialogmøte om manus- og rettighetstjenesten Dramas 15. oktober. Vi ønsker innspill både fra dere som bruker Dramas for å skaffe manus og rettigheter til amatørteater eller skole, og fra dere som skriver manusene – rettighetshaverne.

  Les mer »
 • Shrek The Musical (Music Theatre International)

  Shrek på norsk – nå også juniorutgaven

  «Shrek The Musical» har begeistret anmeldere og publikum siden norgespremieren i 2017. Nå har Dramas både lang- og kortversjonen av den norske oversettelsen!

  Les mer »
 • Manus av Arne Lygre

  De poetiske manustitlene hans nærmer seg og viker tilbake, som havet selv. Brått evig. Dager under. Ingenting av meg. Jeg forsvinner. La deg være. Mann uten hensikt. Skygge av en gutt. Mamma og meg og menn. Så stillhet. Meg nær. Du finner dem her, hos Dramas. Les!

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth (Teaterlaget i Oslo BUL)

  Manustips kvinnedag

  Feir kvinnedagen med et manus! Manussamlinga til Dramas er full av sterke kvinner. Skriv «kjønnsrolle», «kvinnfolk» eller rett og slett «kvinne» i søkefeltet på dramas.no, så finner du et interessant (og kanskje overraskende) utvalg av teater- og kvinnehistorie.

  Les mer »
 • Dramas har nytt system

  Vi fikk nytt system den 27. august 2018, og må be alle dere som bruker Dramas om å registrere dere på nytt. For søknader sendt etter denne datoen vil både kontrakter og billettregnskap bli håndtert på nett.

  Les mer »
 • Dario Fo og Franca Rame

  Dario Fo og Franca Rame var gift med hverandre og skrev blant annet politiske farser og kvinnemonologer. For tida er det disse tre norske oversettelsene som er tilgjengelige.

  Les mer »
 • Klaus Hagerup og Nils Utsi

  Klaus Hagerup og Nils Utsi var begge med på å starte Hålogaland Teater på 70-tallet. Her er noen av teatermanusene de har bidratt til.

  Les mer »
 • Dracula The Musical (Music Theatre International Europe)

  Dracula The Musical

  Vampyrklassiker i musikalform – nå på norsk! Musikalen «Dracula» vil trollbinde publikum med sin sterke historie, mørke stemning og gotiske kostymer.

  Les mer »
 • Skedsmo Amatørteater, mars 2017. Foto: Anne Merete Rodem

  Ny musikalutgave av «Peter Pan»

  «Peter Pan» har gledet barn i over 100 år. Denne nye musikalversjonen (Stiles&Drewe) er trofast mot historien vi alle kjenner, og samtidig et spektakulært eventyr, perfekt for hele familien.

  Les mer »
 • Design: Tine Svae for Nesodden Teaterfabrikk

  Nyskrevet musikal fra Nesodden Teaterfabrikk

  Nå kan du bestille manuset til «Jakten på sølvet» – en undervannsmusikal for hele familien! Forestillingen har humor, spenning, fin musikk og reker med attitude. Mulighet for 20-60 roller og kul koreografi!

  Les mer »
 • Logo «Our House»: Music Theatre International (MTI) Europe

  Madness-musikalen «Our House» på norsk

  Ungdomsmusikal der musikken til den legendariske ska-/popgruppa Madness akkompagnerer historien om hvordan 16-årige Joes valg kan føre livet hans i to ulike retninger. Mulighet for mange statister!

  Les mer »
 • «Avslag!?» Illustrasjonsfoto, fotograf: Terje Svindseth, Teaterlaget i BUL Oslo

  Begrenset fremføring av Egner-stykker i 2018 og 2019

  Ut 2019 vil det være begrenset tilgang til å sette opp de populære stykkene til Thorbjørn Egner og Christian Hartmann.

  Les mer »
 • Pippi Langstrømpe ikke tilgjengelig

  Stykkene om Pippi er dessverre ikke tilgjengelige for norske amatørgrupper nå. Dette skyldes en profesjonell opsjon ut 2020.

  Les mer »
 • «Cats» ikke tilgjengelig

  Amatører vil dessverre ikke få fremføre den populære musikalen «Cats» før tidligst 2020.

  Les mer »
 • «Løvenes konge» er ikke tilgjengelig i Norge

  Rettighetene til å fremføre Disney-musikalen «Løvenes konge» er ikke tilgjengelige for norske amatørteatre.

  Les mer »
 • Tor Åge Bringsværd i Dramas

  Det er med glede vi kan melde at Tor Åge Bringsværds teaterstykker igjen er tilgjengelige i Dramas. Blant disse finner du «Balladen om Robin Hood og Richard Løvehjerte», «Den himmelske stresskoffert» og «Alice lengter tilbake», et gjensyn med Alice i Eventyrland.

  Les mer »
 • Hva regnes som en offentlig forestilling?

  En forestilling regnes som offentlig hvis den er åpen for publikum, enten det kreves inngangspenger eller ikke. Det betyr at teatergruppa må søke om fremføringsrett.

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth

  Brukerundersøkelse 2016

  I 2016 ble det gjennomført en brukerundersøkelse om Dramas. Se noen av resultatene her.

  Les mer »